Στις 9 Ιουλίου θα διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το Vegan Life Fest!

Μια ευκαιρία για όλους να ανοίξουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν καινούργιες γεύσεις φτιαγμένες αποκλειστικά και μόνο από φυτικά προϊόντα. Μέσα από το Festival μας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουμε τις καθημερινές γευστικές μας συνήθειες και να γνωρίσουμε κάτι καινούργιο, υγιεινό και με χαμηλά λιπαρά.

Είσοδος ελεύθερη!

Ώρες διεξαγωγής 13:00 – 21:00

 

Τι είναι ο vegan τρόπος ζωής; 

Vegan στην ουσία σημαίνει: μαγειρεύουμε δίχως τη χρήση ζωικών προϊόντων. Αυτά περιλαμβάνουν πέρα από το κρέας, τα αβγά, το αγελαδινό, κατσικίσιο κλπ γάλα, τυρί και γιαούρτι, το μέλι κα.

Αντ’ αυτού χρησιμοποιούνται το γάλα και γιαούρτι από καρύδα, αμύγδαλο, σόγια, φουντούκι κα.

Αυτός ο τρόπος ζωής θέλει σίγουρα μια σχεδιασμένη και ισορροπημένη διατροφή, που να περιέχει όλες τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός (όπως και κάθε άλλη διατροφική συνήθεια).

Το ενδιαφέρον είναι πως μέσα από τον vegan τρόπο ζωής ανακαλύπτεις καινούργιες γεύσεις και μπαίνεις στη διαδικασία να μην μαγειρέψεις μόνο κρέας με πατάτες, αλλά λόγου χάρη να επικεντρωθείς σε κάποιο λαχανικό, να αναζητήσεις καινούργια μπαχαρικά και να κάνεις νέους συνδυασμούς, αλλάζοντας τα πατροπαράδοτα, και από ένα σημείο και έπειτα βαρετά, γεύματα.

Ποια η διαφορά vegan και vegetarian; 

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύουν τους vegan με τους vegetarian. Η διαφορά είναι πως ο vegetarian δεν απαρνείται όλα τα ζωικά προϊόντα, παρά μόνο το κρέας και το ψάρι.

Advertisements